Tuumailuja

Tällä sivulla voit tutustua projektihenkilöstön ajatuksiin työelämästä, työttömyydestä, työllistämisestä ja työntekijöistä. Ajatus voi toki karata myös muihin aiheisiin.  Teksteistä uusimmat ovat päällimmäisenä.

1.3.2017

No niin, ensimmäinen ns. kevätkuukausi on polkastu käyntiin vaikka kyllä tällä lapissa saattaa Maaliskuu olla aika rankkakin. Lunta voi sataa toisen saman verran ko mitä nyt on ja pakkanen voi kiristyä lähes -40 asteeseen. Kokemusta on. Vaikka toisaalta, jos olisi vähän pakkasta (tai enemmän) niin silloin myös olisi mahdollisuutta nähdä aurinkoa. Tämä jatkuva pilvisyys on tylsää. Töissäkin on mukavampi olla kun aurinko paistaa! Vaikka pilkille tekeekin mieli, mutta voipi lohduttautua sillä että joku siellä jäällä kumminkin notkuu vaikken se ole minä.

Tänään on jännä päivä. Yle Kemi kävi tekemässä osuuskuntatoiminnasta juttua ja vaikka luulin, että se tulee radioon niin olikin pohjoissuomen uutisiin tuleva juttu. Olishan tuota enempi kammannut naamaa jos olis tiennyt. Mutta yritin olla noheva ja jutustella vaan asiasta maka niinkuin siitä vielä mitään tietäisin. Illalla sitten jännitämme millaista porinaa sieltä tulee. Onneksi tilanteen varmaan pelastaa Rantapörhölän Paula, joka on oikein hyvä esimerkki siitä miten innostus tarttuu. Siis jopa meihin työntekijöihin. Olisi hienoa jos Paulan esimerkin  innostamana osuuskunta saisi uusia ihmisiä mukaan. Ihmisiä lukuunottamatta tämähän on jo puikoissa. Tai no, ainakin hyvin suunniteltu.

Eija

24.2.2017

Maailman ensimmäinen Ammattiopisto Lappian ja EST-Keminmaan yhteinen TuuniKahvila on takana päin. Tässä järjestäjät yrittävät selvittää päitään ja ajatuksiaan eilisestä illasta. Huolimatta järkyttävästä kelistä ja Lahden MM-kisoista väkeä oli ihan mukavasti paikalla. Ja mikä parasta, he olivat oikeasti kiinnostuneita illan aiheista.  Alustusten jälkeen siirryttiin ryhmäpöytiin jossa keskustelu kävi vilkkaana teemoista. Teemoina oli alustusten perusteella oppiminen, osuuskunta ja meille töihin.

kansikuva

15.2.2017

Hiphiphurrallaa! Alamme hankkeessa olla kohta puolessa välissä. Toiminnat ovat vakiintuneet ja osuuskuntatoimintaa aletaan työstämään ihan oikeasti.

Meillon kuitenkin loistoilta TuuniKahvila tulossa 23.2. tässä Kunnantalolla. Sielon tarkoitus antaa tietoa alueen ammatillisista koulutuksesta ja osuuskuntatoiminnasta. Sitten seilon Kivilahden Risto kertomassa heidän yrityksen rekrytointiprosessistaan johon  tarvitaan liki 10 uutta työntekijää. Eikö olekki mahtavaa? Osuuskunta asiaa tulee valottamaan osuustoiminnan guru Alaniemessä Simossa toimivan Wirtatiimin toiminnanjohtaja Minna Simoska. Myös Lappialla on oma työosuuskunta johon kuuluu opiskelijoita ja se mahdollistaa yrittäjämäisen työnteon opiskelun ohessa. Annte Tryyki tulee kertomaan Tekevä Lappia osuuskunnasta.

Sitä tuntee jotenkin pienuutta tämän osuuskunta-asian suhteen. Sitä niin toivoisi että mahdollisimman moni tulisi kuulemaan osuuskunnan mahdollisuuksista. Mutta mitenpä sen tiedon saisi niille jotka sitä eniten tarvitsee? Siinäpä vasta kysymys. Olemme yrittäneet teippailla ilmoituksia kauppojen ja muiden paikkojen seinille ja ilmoitustauluille. Mutta näkkeekö ihmiset ne? Vai onko nekin niin täynnä erilaista sälää jotta siihen kenenkään huomio kiinnittyisi?

Asiaa on siis vaikka kuinka paljon ja viihteelisemmästä puolesta pitää huolen Talonpoika Lalli. Kahvia juodaan ja pientä mutusteltavaa kahvin kanssa,  keskustelun ohessa. Siitä tulee hyvä ilta, mullon semmonen kutku asiasta. Ko nyt vain sieki hoksaisit tulla. Ja ottaa mukaan myös kaverisi.

10.1.2017

Hyvää alkanutta vuotta 2017 kaikille EST-hankkeen sivua seuraaville! Hankkeemme sai joulukuussa jatkopäätöksen, joten me Eijan kanssa jatkamme touhuilua hankkeen parissa entiseen tapaan.

Kuitenkin vuosi 2017 tuo myös mukanaan uusia tuulia ja osa niistä koskettaa myös työttömiä. Yhtenä uudistuksena mainittakoon mahdollisuus käyttää omaa työttömyysetuuttaan mm. palkkatuen ja starttirahan rahoittamiseen. Lisää tietoa uudistuksista löytyy täältä. Olemme kovasti korvat höröllämme ja infoamme myös nettisivuillamme kun saamme muista uudistuksista virallista tietoa.

Hankkeessa alamme vuoden vaihduttua suunnittelemaan entistä enemmän tulevaa osuuskuntaa. Voisiko teillä siellä lukijoissa olla mahdollisesti osuuskuntatoiminnasta kiinnostuneita? Olemme lähitulevaisuudessa järjestämässä osuuskuntainfon, jossa kerromme laajemmin mitä osuuskunnassa toimiminen käytännössä on. Alustavasti voit lukea täältä ajatuksiamme tulevasta osuuskunnasta.

Muistathan tilata uutiskijeemme tästä linkistä, jotta pysyt ajantasalla ajankohtaisista muutoksista ja hankkeen toiminnasta.

  • Milla

13.9.2016

Mitä pidemmälle tämä syksy etenee, sitä omituisimpia ajatuksia päässä liikkuu. Mutta sehän on positiivista että liikkuu.  Työllistämisen kannalta alamme elää aikaa jolloin yrityksiin rekrytoidaan vähän väkeä. Jos työntekijöiden lisäämiselle on ollut tarvetta, se on tehty keväällä tai alkukesällä. Nyt tehdään arkea ja arjen töitä. Ehkäpä taas keväämmällä alkaa työntekijä tarve kiihtyä. Silti iloitsen siitä suuresti että kaksi meidän kesätöissä ollutta poikaa pääsivät yritykseen töihin ja heillä voi olla hyvinkin pitkä pesti edessä. Sitä toivon, sillä noheviahan ne pojat oli ja uskon että ovat yritykselle hyödyksi.

Osuuskunta-asia pyörii mielessä. Sitä pitäisi alkaa selvittelemään ja informoimaan. Siinäkin on sinällään hankala aika menossa, sillä jos oikein olen ymmärtänyt on vuoden vaihteessa tulossa jotain lainsäädännöllisiä muutoksia. Tällä hetkellä osuuskunnan toimintaedellytyksiä ollaan kaventamassa, lähinnä sen suhteen että osuuskunnassa työskentely ei kartuta päivärahaoikeutta. Niin, ja myös se että kun työskentelet osuuskunnassa tai osuuskunnan kautta ja pyrit töiden loputtua päivärahalle, katsotaan jokainen kerta erikseen se, oletetaanko sinun olevan yrittäjä.  Nämä ovat asioita jotka pitäisi ehdottomasti saada poistettua lainsäädännöstä. Ihan melkein häätyy laittaa kädet ristiin ja toivoa päättäjille viisautta tehdä päätöksiä oikein. Osuuskunta on kuitenkin itsensä työllistämiseen paras tapa ellei halua alkaa yrittäjäksi.

Autumn vector background with a tree and flying leavesLehtijuttuakin pitäisi vääntää tai sopia treffejä lehdistön kanssa. Oli tässä taannoin puhetta että kun alkaa näitä onnistuneita työllistämisiä olla niin tuodaan niitä myös julki. Jospa se sitten saisi sekä työntekijöitä ja työnantajia innostumaan työllistämisestä. Sillä se on tämän päivän tärkein sana. Eli ison äärellä ollaan.

Ensi viikolla pitää ottaa itseä niskasta kiinni ja yrittää keksiä joku mukava harraste pimenevien syysiltojen ratoksi. Joo, lenkkitossut pitäisi hakea naftaliinista mutta yritän kovasti keksiä sijaistoimintoja….

Mukavaa syyskuun jatkoa!

  • eija

22.8.2016

Hohhoijaa, ikkunasta kun katsoo ulos niin kyllä se on uskottava, että syksy tulee. EIlen kun ajelin Värriöltä tänne Keminmaahan huomasin kuinka maisema näyttikin jo niin syksyiseltä. Mutta ei, ei se ole ruskaa vaan se on ruostetta. Ikävä todeta että tänä syksynä noihin ruosteen pilaamiin puihin ei voi tulla ruskaa. Toivottavasti maaruska on sitten sitäkin komeampi.

Toisaalta, näin viikolla ei ole mitään väliä sillä näyttääkö syksyltä vai kesältä kun ikkunan takaa sitä kattelee. Meillä on tänään hankkeen ohjausryhmä joka kokoontuu nyt toisen kerran. Aina se vähän jännittää vaikka ryhmässä on samoja ihmisiä joiden kanssa päivittäin tehdään töitä. Tämmöisissä hankkeissa on mielipiteitä monia ja toimintamalleja monia, mutta pitää muistaa että meitä ohjaa rahoituspäätös ja hankesuunnitelma. Ohjausryhmän kokoukseen valmistautuminen on sinällään hyvää aikaa katsoa mitä on tullut tehtyä. Katsottua onko edellinen toimintasuunnitelma edennyt niin kuin pitäisi. Näissä töissä kun äkkiä menee virran mukana ja sotkeutuu ihan muihin hommiin ko mitä pitäs. Mutta mielestäni olemme hyvin onnistuneet tavoiteasetannassa ja toimintasuunnitelmassa, sillä suurin osa asioista on täytetty. Ensimmäisen suunnitelman tekeminen on aina haastavaa kun siinä vaiheessahan ei tiedä oikeastaan vielä yhtään siitä ilmapiiristä johon joutuu hanketta tarjoamaan.

Mutta kyllä me tarvittaisiin asiakkaita enemmän. Asiakasohjautuvuutta yritetään koko ajan kehittää eri yhteistyötahojen kanssa. Meillä on töitä tarjolla, muttei niihin työntekijöitä. Ja näyttää ettei palkkatuellisia ihmisiä työpaikkojen kriteereillä oikein löydy. Aluksihan mekin kiersimme yrityksiä kaupaten että me haetaan teille työntekijän mutta työ opettaa, myös meitä, ja nyt yritämme saada asiakkuuteen työttömiä joille etsimme töitä. Näinhän se paremmin hoituu.

  • eija

15.8.2016

Tänään on iloinen päivä vaikka juuri nyt kun ikkunasta ulos katsoo, ei sitä ehkä voisi niin ajatella. Mutta ompas kuitenkin, sillä tänään Keminmaan kunnassa aloittaa matkailu- ja tapahtumakoordinaattori. Hän on palkattu EST-hankkeen kautta ja hänen palveluitaan voi käyttää kaikki kunnan alueen yritykset ja yhdistykset tapahtumien järjestämiseen ja niiden markkinointiin liittyen. Tapahtumien on oltava kaikille avoimia ja matkailullisesti hyödynnettävissä olevia tapahtumia.  Minusta tämä on tosi hieno juttu, sillä apukäsiä tuohon työhön kyllä tarvitaan. Ja nyt kun saatiin töihin vielä alan ammattilainen ja talon väelle tuttu mies, niin mikä ettei. Aika näyttää tietenkin millaiseksi hänen työpanoksensa muuttuu ja että kuinka paljon talon ulkopuolelta tulee tarvetta. Mutta olisi tosi hienoa jos kaikki yritykset ja yhdistykset ottaisivat hänet omakseen.

Eli tervetuloa töihin uusi matkailu- ja tapahtumakoordinaattori Jouni Salmi!

  • eija

2.8.2016

On se vain jännä, että voi tulla näinkin positiivinen ongelma eteen. Tässä on tehty 3 kk:tta töitä ja meillä on kansissa työpaikkoja joihin ei löydetä tekijöitä. Tietenkin yksi ongelma on se, että työssä osaamisen tarve ja meidän työnhakijoiden osaaminen ei kohtaa. Mutta kumminkin. Tässä olemme vähän pohtineet miten tähän ongelmaa oikein reagoidaan ja mistä ihmeestä lähemme apua hakemaan. Tämä nettimaailma on yksi mahdollisuus saada asiaa vietyä eteenpäin, mutta kun kaikilla ei ole koneita ja satika kaikki tiä meidän sivujen olemassa oloakaan. Tekis mieli tehdä kuten susi kuutamolla, mennä ja ulvoa.

Siksipä me vähän yritämme vastuuttaa myös Sinua, joka tätä luet nyt. Jos Sinä tai kaverisi olette vailla töitä niin ottakaa reilusti yhteyttä. Vaikka ei olisikaan palkkatukea niin kannattaa ottaa yhteyttä. Koskaan ei voi tietää mitä mahdollisuuksia se mukanaan tuo.

  • eija

14.7.2016

Heinäkuun puoliväli. Jotenkin tuntuu siltä että kesää on ollut jo vaikka kuinka kauan, mutta taas toisaalta tuntuu ettei kesää ole ollut kuin nämä muutama päivä tässä viikolla. Mutta olipa miten oli, toivottavasti vielä on kesää jäljellä ja vielä on kauniita päiviä!

Tänään kävimme Kemissä tutustumassa heidän työllistämishankkeeseen Kemin työllisyys ja elinvoima. Sielä se vain oli mukavan oloisia ihmisiä tekemässä samoja hommia ko mitä me Millan kanssa täällä. Tokihan sielä puitteet on paljon isommat ko mitä meillä, mutta ilot ja surut taitaa olla silti samaa luokkaa. Ja on se jollain tapaa terapeuttistakin tietää että tuossa noin lähellä on samoilla töin ihmisiä joille voi soittaa ja kysyä apua jos asiat rupiaa tökkimään.

Muutenhan tämäkin viikko on ollut aika rauhallista. Tai siis, se on suhteellista, sillä meillä täällä jatkuu tuo kattoremppa ja ääntä on enemmän ko toivos. Mutta toki paikat on saatava korjattua ja huoneet käyttöön. Ehkäpä tämä poraus ja vasarointi loppuu tässä piankin. Ensi viikolla tulee osa porukoista töihin. Toivottavasti lomailleet ovat pystyneet irtautumaan työarjesta ja ovat levänneet. Edessä on kuitenkin pitkä syksy ja pimeä talvi…

Mutta nyt me vielä nautitaan kesästä ja auringosta! Vaikkakin me pääsääntöisesti ikkuna sisäpuolelta!

  • eija

6.7.2016

Niin se vain pikkuhiljaa asiat etenevät. Siltikin, vaikka luulin että tämä viikko menee ihan hänekseen kun Milla on lomalla. Mutta ei, vanhakin juna putputtaa etiäpäin. Tänään olemme kirjoittaneet työsopimuksia kolmelle kuntaan työllistettävälle. Mukavia ja iloisia kavereita meille on tulossa töihin. Se on iloinen asia.

Eipä mulla oikein muuta. Halusin vaan jakaa nuo teidän kanssa.


Uusi kuva (4)e

Juhannuksen jälkeisen viikon olemme molemmat töissä. Vko 27 Milla on lomalla.


22.6.2016

Kyllä sitä nyt saa olla ”pollena”. Ensimmäinen hankkeen kautta työllistetty aloittaa poikamaanantaina 4H:n toimistohommissa. Olo on kuin kaiken olisi voittanut, vaikka tosiasiahan on se, että tämä on vasta se ensimmäinen ja odotukset ovat korkealla.  Mutta sen olen huomannut, että näiden paikallisten ihmisten, oli ne yrittäjiä tai yhdistyksessä olevia, kanssa on ilo työskennellä.

Mutta joo, me olemme onnellisia. Ja jatkamme kivien kääntämistä 😉

  • eija

17.6.2016

Tänäkin perjantaina näkyy taivaalta tulevan vettä. Joo, aika ajoittain luonto tarvitsee vettä, mutta olisi tämän viikonlopun sade hyvinki voinut olla tulematta.  Mielessäni on ne tuhannet Sodankylän elokuvafestareiden kävijät ja ne paikalliset, jotka ovat kyhänneet kojunsa festareiden aitojen sisälle. He varmaan toivoivat lämmintä ja aurinkoista festariaikaa. Mutta lähes vuosi vuodelta tämä sade ei petä. Siitä huolimatta, on hienoa että sodankylässä on niin hieno ja kansainvälinen tapahtuma. Olen ylpeä teistä!

Tämä viikko on mennyt jännittäessä että joko, joko, joko?? Kyse ei ole Millan perheenlisäyksestä, vaikka joku sitä niin vihjailikin. Odotamme, että joko kohta saadaan hankkeelle ensimmäinen työllistetty. Son kuulkaa aika lähellä nyt. Maanantaina olemme viisaampia tässä asiassa, mutta hilikulla on, niinkuin meillä päin sanotaan.

Tämän viikon aikana olemme lähestyneet paikallisia yrityksiä sähköpostikirjein. Harmillista on että niin moni kirje palautui takaisin saatteella vastaanottaja tuntematon. Mutta iso osa on kuitenkin mennyt perille, ja pari vastaustakin olemme saaneet. Se sinällään on pieni ihme, sillä kyllä me tiedostamme että yrittäjät ovat aika kiinni omassa työssään ja eivät hevin näihin mainoskirjeisiin reagoi. Mutta meidän ajatuksemme olikin että pehmennämme asiaa ja tuomme nimemme tutuksi. On sitten helpompi ottaa puhelimitse yhteyttä. Näin se vaan menee.

Ei kai sitä muuta, pitää ruveta saattamaan nuo keskeneräiset paperityöt loppuun niin että voipi sitten viikonlopulle lähtiä rauhallisin mielin. Ei jää kalvamaan kesken jääneet työt, ja tietoisuus siitä että tein sen  minkä voin, antaa rauhan levätä viikonlopun. Toki, tunnustan, sunnuntai-iltana sitä jo odottaa että pääsis töihin lepäämään…

  • eija

Siili sauvakŠvelee


9.6.2016

Viime yönä on satanut ympäri Lappia lunta, mutta emme anna sen lannistaa. Siksipä laitankin näinkin kesäisen kuvan näkösälle merkiksi siitä että ollaan me jotain saatu aikaseksi. Eli kukka on edelleen hengissä ja sanoisinko että huomattavasti eloisamman näköisenä kuin 20.5.2016 otetussa kuvassa.

  • eija

kukkaset


8.6.2016

sadeSitä niin alkuinnostuksessa on tullut päivitettyä tätä tuumailua tiheämpään, mutta nyt kun töitä on takana jo reilu kuukausi ja kuviot alkavat pikkuhiljaa selkiintyä, päivitys on jäänyt vähemmälle. Mutta nyt tämän sateisen ja tuulisen päivän ”kunniaksi” kirjoitan pari riviä siitä missä mennään. Onhan se tämäkin sitten saavutus tälle päivälle…

Olemme käyneet jo monen yhdistyksen ja yrityksen luona kertomassa meistä ja hankkeesta. Vastalahjaksi olemme kuulostelleet millaisille töille ja tekijöille heillä olisi tarvetta. Kyllä niitä töitä näemmä löytyy ja koska tällä alueella on pitkäaikaistyöttömiäkin niin uskon vakaasti, että löytyy töille myös tekijät.

Kiireistä aikaa nämä ensimmäiset viikot ovat olleet, mutta pakko tunnustaa että kyllä se mieltä hivelee kun saa asioita etenemään. Pitää aina muistuttaa itselle että nyt me rakennamme pohjaa koko hankkeelle ja kiiruhtaminen on pahasta. Vaan askel askeleelta varmasti kohti päämäärää. Näin sen pitää olla.

Tänään me menemme Yle Kemin haastatteluun Kemiin. Saapas nähdä mitä tällä kertaa kysytään. No, toisaalta se on ihan sama mitä kysytään ko mekin varmaan vastataan ihan mitä sattuu 🙂 tärkeintä on kuitenkin että saamme tälle hankkeelle ja toimenpiteille mahdollisimman paljon julkisuutta. Sitä kautta voinemme tavoittaa niitäkin ihmisiä jotka eivät viranomaisverkoston kautta meille tule.  (Korjaus: infokatkon takia haastattelua ei tehtykään, mutta saatiin sovittua hyvää yhteistyökuviota Yle Kemin kanssa. Hieno homma!)

-eija


31.52016

Niin se vain on tämä ensimmäinen kuukausi taputeltu. Aika on mennyt ihan hurjaa vauhtia, ei ole oikein tahtonut mukana pysyä. Mutta se on hieno asia, sillä sehän on merkki siitä että tekemistä on ollut, ei ole pitkästynyt. Ei todellakaan, mutta hienoa on myös se, että työ ei ole hirveästi tullut mukaan kotiin.

Eilen meillä on ensimmäinen ohjausryhmän kokous. Kokouksessa katseltiin että mitä tämän kuukauden aikana on ehditty tehdä ja piirrettiin suuntaviivoja tulevaisuuteen. Olipa hieno todeta että myös meidän ohjausryhmä on sitoutunut ja sydämellään mukana tässä hankkeessa. On paljon helpompi tehdä töitä kun tietää että yksin ei pakerra…

Eilen oli myös hankkeesta tiedotustilaisuus. Hankalahan se on vielä isompaa tiedotusrumbaa pitää kun hanke on vasta alussa. Mutta kerrottiin mukaan tulleille tiedotusvälineille vähän sitä mitä meiningissä on. Tiedotamme sitten enemmän ja enempi rinta rottingilla kun saadaan oikeasti jotain aikaankin.  Tämmöstähän se on…

EST- Keminmaan hankkeen Facebook-sivuilta voi käydä katsomassa Pohjolan Sanomien jutun. Jutussa näkyy olevan hankehenkilöstöstä riippumattomia asiavirheitä, joten lukekaa varauksella 😉

-eija


25.5.2016

Meillä on jännä päivä kun menemme ensimmäistä kertaa tapaamaan paikallisia yhdistyksiä. On hienoa mennä kuulemaan miten nämä työllistämisasiat kylissä toimii ja onko tässä hommassa järjen häivää. Kun kuitenkin se vaan on niin että tämänkin hankkeen idea vesittyy helposti jos yhteistyötä ei saada aikaiseksi yhdistyksiin tai yrityksiin. Myöhemmin tällä viikolla menemme myös ensimmäiselle yritysvierailulle. Kyllä tykkään!

Viime viikkoisista meteorologien helle-ennusteista huolimatta täällä Keminmaassa ei hirveän lämmintä eikä kuivaakaan ole ollut. Jotenkin sitä toivoisi ihmisille, niin työssä käyville kuin käymättömillekin, hyviä kesäkelejä kun tämä kesäaika on meillä niin valtavan lyhyt. Vaikka eipä silti, tänään on vasta 25.päivä Toukokuuta ja se ei ole vielä Lapissa kesäaikaa ensinkään…

Taaperretaan sitten vaikka villahousuissa!

-eija


20.5.2016

Tänään meillä on hankkeen kannalta tärkeä päivä. Menemme Tornion työvoimatoimistoon kuulemaan työkkärin linjauksista. Kun sehän on kaiken onnistumisen edellytys, että meillä ja työkkärillä on edes jotenkin samanlaiset linjaukset ja yhteisymmärrys. Paljon on hankaluuksia työllistämiseen asetettu jo valtion taholta. Joskus sitä ajattelee, että eikö maalaisjärjen käyttö olisi sallittua? Mutta tästä nyt ei tässä vaiheessa enempää.  Jännä päivä siis tulossa.

Toivottavasti tuleva viikonloppu on lämmin meille kaikille tasapuolisesti (= toivottavasti pohjoisemmassakin on lämmintä) ja saamme nauttia tulevan kesän tuoksuista ja äänistä. Pitkän työttömyysajan aikana, ainakin minulla, aistit herkistyivät ihan erilailla kuin kiireisessä arjessa. Sitä oppi iloitsemaan aamuisesta linnun laulusta ja kasteesta nurmikolla. Aion tästä edeskin yrittää nauttia ja ammentaa voimaa  myös pienistä asioista. Hyvää viikonloppua!  – eija

kukkia

Hedelmiä ja kukkasia, siitä on tämä päivä tehty!


19.5.2016

Hyvää sateista torstaita näin alkuun. Eija onkin tänne meidän tuumailuja-osioon käynyt ahkerasti päivittämässä ja ajattelinpas minäkin tulla esittelemään itseni. Olen siis EST-Keminmaa hankkeen työnsuunnittelija Milla Liukkonen ja olen lähtöisin kunnan talolta katsottuna ”toist puolt jokkee”, eli Lautiosaaresta. Keminmaan kunta on siis minulle hyvin tuttua, noin 20-vuotta kerkesin täällä kasvaa ja asustella ennen kuin muutin maailmalle.

Ammatiltani olen sosionomi (AMK) ja aiemmin olen Kemissä työllisyyspalveluiden alla työskennellyt pitkäaikaistyöttömyyden parissa niin sosiaaliohjaajana kuin työhönvalmentajana. Alalla olen kohtuu tuore tapaus, joten uusia ideoita ja intoa riittää.

Mitä sitten työnsuunnittelija oikein tekee? Minun tehtäväni tässä hankkeessa olla Eijan apuna, eli esimerkiksi ohjaan ja neuvon työttömiä työllisyyteen liittyvissä asioissa, olen yhteyshenkilönä ja apuna työnantajien ja työntekijöiden välillä sekä teen palkkatukihakemukset ja maksatushakemukset. Eli rohkeasti vain hihasta nykäisemään ja puhelimella rimpauttelemaan!

– Milla


17.5.2016

Meistä otettiin virallinen työkuva. Tämä Teille tässä tiedoksi

est eija ja milla


12,5,2016

Voi vitsi! Ensimmäinen  yhteistyöpalaveri tässä hankkeessa takana päin. Olipas innostavaa kuulla kuinka paljon innostusta tämän alueen kehittämiseen on myös muilla toimijoilla. Se kun vaan on niin ettei hommat etene, jos ei ole ihmisiä asioita eteen päin viemässä. Tämmöisten palaverien jälkeen sitä on niin intoa täynnä siitä että saa lyödä myös oman puumerkkinsä alueen kehittämiseen ja ihmisten hyvinvointiin. Sillä siitähän tässä on kyse; ihmisten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja sen edistämisestä. Ainakin minua surettaa se että meidän yhteiskunnan tila on tällainen ja meillä on niin paljon osaavia ja tekeviä ihmisiä vailla töitä.

Mutta nyt me yritämme tämän hankkeen kautta löytää pieniä ja isoja onnistumisia niin että tämä maailma olisi parempi elää edes muutamalle ihmiselle.

-eija


10.5.2016

Aamulla kun heräsin oli ulkona satanut vettä. Ilmakin tuoksui ihan kesäiseltä, vaikka tänään ei kovin lämmintä ollutkaan. Mutta kyllä kesä sieltä tulee, vääjäämättä.

Se on toinen viikko meneillään tätä työtä. Ensimmäisten päivien hämminki ja hölmöys on vaihtunut innostukseen ja intoiluun. Kyllä nyt on Keminmaalaisille työttömille hyvää tarjolla. Hankesuunnitelman pääajatus on luoda tänne toimiva ja passeli toimintamalli työttömien työllistämiseksi alueen yrityksiin ja yhdistyksiin. Hankkeeseen otetaan mukaan 10-20 pitkäaikaistyötöntä joiden työllistymistä edistetään erilaistan toimenpiteiden kautta. Mm. työkokeilut ja palkkatukityöllistäminen ovat mahdollisia. Mukaan lähteville työttömille on mahdollisuus ostaa myös yrittäjyyskoulutusta ja sitä kautta tukea yrittäjiksi haluavia.

Töitä työntekijöille etsitään alueen toimijoilta, eli yrityksiltä ja yhdistyksiltä. Työt voivat olla esim. esteettömyyteen, toiminnollisuuteen tai maisemanhoitoon liittyviä töitä. Lisäksi myös alueen matkailutoimintoihin ja ikäihmisten kotona selviytymiseen voidaan osuuskunnan tai perustettavien yritysten kautta työllistyä.

Me olemme täällä Millan kanssa tätä asiaa työstämässä. Apunamme meillä on koko kunnanviraston väki ja Työvoimahallinto. Me olemme tästä kovasti innoissaan ja toivomme, että pian saamme toimintaa liikkeelle. Ensin pitää kuitenkin rakentaa tämän hankkeen kivijalkaa johon on hyvä rakentaa uutta.

Tervetuloa juttelemaan ja kuulostelemaan! Meitä saa ottaa hihasta kiinni ja kertoa ajatuksia liittyen näihin suunnitelmiin.

-eija

Mainokset